Κοπή της πίτας των Βλάχων 2018 - Δελτίο Τύπου Π.Ο.Π.Σ.Β

 Κοπή της πίτας των Βλάχων 2018 - Δελτίο Τύπου Π.Ο.Π.Σ.Β Χιλιάδες Βλάχοι όλων των ηλικιών, από όλη την Ελλάδα γέμισαν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 το συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 1200 χορευτές και πλήθος κόσμου. Υπολογίζεται ότι πάνω από 5000 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας, κ. Μιχάλης Μαγειρίας, αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν στην διάρκεια του 2017 με αποκορύφωμα αυτών τη διοργάνωση του 33ου Ανταμώματος που διεξήχθη στην Λάρισα. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αντιμετώπισης όλων αυτών που επιχειρούν με διάφορους τρόπους να εγείρουν μειονοτικά ζητήματα εις βάρος των Βλάχων της Ελλάδος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων Ελλήνων Βλάχων των Σκοπίων και της Αλβανίας που συντάσσονται με την Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων βράβευσε ανθρώπους με βλάχικη καταγωγή για την προσφορά τους στην επιστήμη και στον πολιτισμό καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, και οι δυο με Βλάχικη καταγωγή.
Η εκδήλωση της "ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ 2018" χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών βλαχικής και μη καταγωγής καθώς και τη συμμετοχή των ομογενών από τις γειτονικές χώρες.
Η μεγάλη όμως επιτυχία της εκδήλωσης συνίσταται στη συμμετοχή της βλαχόφωνης νεολαίας που ξεπέρασε για άλλη μια φορά κάθε προηγούμενο αντίστοιχης εκδήλωσης.
Το ΔΣ της ΠΟΠΣΒ συγχαίρει κι ευχαριστεί τη νεολαία κι όλους τους συμμετέχοντες κι εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά.

 Κοπή της πίτας των Βλάχων 2018

 

Αναζήτηση