Μουσικό οδοιπορικό. Χρυσομηλιά - Περτούλι - Γαρδίκι (1994)

ΧρησομηλιάΗ σειρά «ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» στόχο έχει να μας εξοικειώσει με τα μουσικά ιδιώματα της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στα ορεινά χωριά του Ασπροποτάμου. Στην εκπομπή αναφέρονται λεπτομερώς ιστορικά, λαογραφικά αλλά και μουσικά στοιχεία της περιοχής, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται τραγούδια και χοροί της. Ο φακός της εκπομπής επισκέπτεται παραδοσιακούς οικισμούς και χωριά. Κατά την διάρκεια της εκπομπής προβάλλεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Έπαιξαν κλαρίνο: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ.
Τραγούδησαν: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΗΜΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΤΙΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΟΓΕΛΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΟΡΓΟΓΕΤΑΣ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΤΣΙΟΥΝΗΣ.
Έπαιξαν: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, βιολί. ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΤΕΛΗΣ, βιολί. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, λαούτο. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, λαούτο. ΞΕΝΟΦΩΝ ΤΣΙΟΥΝΗΣ, λαούτο. ΑΡΗΣ ΝΤΙΝΑΣ, λαούτο. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣ, ντέφι.
Χόρεψαν: ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΛΜΠΟΣ και οι κάτοικοι της ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑΣ.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια τους την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ το ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ το ΘΕΟΔΩΡΟ ΝΗΜΑ και τους κατοίκους του χωριού ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ. Φωτογραφικό υλικό από το βιβλίο της ΜΑΡΟΥΛΑΣ ΚΛΙΑΦΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 1881 – 1981» και το αρχείο του ΣΩΤΗΡΗ ΤΟΓΕΛΟΥ.
Από το ψηφιακό αρχέιο της ΕΡΤ. Χρονολογία Παραγωγής: 1994. Διάρκεια: 00:53:17:05

 

 

Αναζήτηση