«Καταγραφές» του Ευριπίδη Δημ. Καπέτη απο τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδίου

«Καταγραφές» του Ευριπίδη Δημ. Καπέτη απο τον Εξωραϊστικό Σύλλογο ΛιβαδίουΣε μια πολύτιμη έκδοση προχώρησε πρόσφατα ο δραστήριος Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου.

Πρόκειται για το βιβλίο «Καταγραφές» του αγρονόμου τοπογράφου Ευριπίδη Δημ. Καπέτη, που αποτυπώνει στοιχεία της πλούσιας λαογραφικής παράδοσης του γραφικού Λιβαδίου.
Το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάζει κείμενα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Λιβάδι» από το 2008 έως και το 2018, με ήθη, έθιμα, λαϊκές παραδόσεις από τους παππούδες στους πατεράδες, στα παιδιά και στα εγγόνια.
Χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου, ανάμεσα στα άλλα, «καταθέτουν»:
«Αναδιφώντας στις σελίδες του βιβλίου αυτού, νιώσαμε την ανάγκη, ως νέοι, να ομολογήσουμε μαζί με τον Γ. Σεφέρη «Πήραμε τη ζωή μας. Λάθος. Κι αλλάξαμε ζωή». Μα για εκείνους που εκούσια επέλεξαν να πορευτούν με την ταυτότητά τους, ο συγγραφέας συμβάλλει... με τις «Καταγραφές» καθοριστικά».
«Η πλούσια λαογραφική παράδοση του χωριού μας στο βιβλίο «Καταγραφές» του Ευριπίδη Καπέτη, σε έκδοση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου!
Η παράδοσή μας καταγεγραμμένη στις σελίδες αυτού του βιβλίου έτοιμη να μας ταξιδέψει στον χρόνο, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ευριπίδη Καπέτη για την προσφορά του στις δράσεις του συλλόγου, μέσα από την εφημερίδα «Λιβάδι», καθώς και για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου- παρακαταθήκη της ιστορίας του τόπου μας!
Καλή ανάγνωση!».

Το βιβλίο διατίθεται από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδίου (Αλίκη Τσανούσα - 6986814821, Μαρία Καραΐσκου - 6981722746, Θεοδώρα Τσανούσα - 6988411503), αλλά και από καταστήματα της ορεινής κοινότητας. Τα σημεία διάθεσης της έκδοσης για τους ντόπιους και τους επισκέπτες είναι:
Συνεταιρισμός «Βοσκός» / «Αρχοντικό» / «Καθ’οδόν» / Φούρνος Τζένη Γκατζούνη / «Ντούλτσι» / Καφεκοπτείο «Άγγελος» / Super Market Ειρήνη Ντάμπου.

του Γιάννη Μουκίδη
πηγή: www.eleftheria.gr

 «Καταγραφές» του Ευριπίδη Δημ. Καπέτη

Αναζήτηση